Officier van Justitie eis onvoorwaardelijke gevangenisstraf voor bordeel eigenar

De Officier van Justitie heeft vandaag voor het Gerecht in de “MUS” zaak 36 maanden gevangenisstraf, waarvan 6 maanden voorwaardelijk geeist, met een proeftijd van 2 jaar. De verdachte L., werd vervolgd voor het besturen van een illegaal bordeel. Het onderzoek “MUS” vond onder meer plaats naar aanleiding van een horecacontrole van de Juan Bar waar het duidelijk werd dat illegale prostitutie daar plaatsvond. De horecacontrole volgde op een geweldsincident op 21 september 2017, waar een van de ongedocumenteerde sekswerkers van de Juan Bar uit een rijdende auto werd gegooid en werd mishandeld. Naar aanleiding hiervan werd er op 19 december 2017 een inval gedaan. Zeven ongedocumenteerde sekswerkers werden aangetroffen in de bar. De Officier van Justitie eiste ook de verbeurdverklaring van de geld in beslag genomen en nog niet terug gegeven geldbedragen: USD 2,766, NAf 1.515 and 1.550 euro. Het Openbaar Ministerie is ermee bekend dat een conceptlandsverordening al geruime tijd gereed ligt die de rechtspositie van sekswerkers beoogt te versterken. Omdat het Land daar geen voortgang in maakt, heeft de Officier van Justitie de overtreding van het voorschrift om vergunning te vragen niet meegewogen in de strafeis. Het gerecht zal het vonnis op woensdag 18 april 2018 uitspreken.