MEER AANHOUDINGEN IN ‘SEABASS’ ONDERZOEK

Het hoofd ICT van het Land Sint Maarten, M.D. is vandaag aangehouden in het kader van de ‘SEABASS’ onderzoek. SEABASS is een langlopend onderzoek waarin de landsrecherche onderzoek doet naar onregelmatigheden in de aanbestedingen van ICT projecten in de afgelopen jaren. M.D. wordt verdacht van misbruik van zijn positie bij het gunnen van openbare ICT aanbestedingen, oplichting van de overheid en van het witwassen van de onrechtmatige opbrengsten. In het onderzoek zijn verschillende personen en rechtspersonen als verdachten geïdentificeerd. Daarnaast werd onder meer beslag gelegd op geldbedragen en een stuk grond. In het kader van dit onderzoek is J.L. al eerder aangehouden door de
landsrecherche. J.L. zit op dit moment in bewaring. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.
De Landsrecherche doet dit onderzoek, omdat het optreden van de verdachte de integriteit van het openbaar bestuur en het vertrouwen in de ambtenarij ondermijnt. Administratieve verantwoordelijkheden en zakelijke belangen lijken met elkaar verweven te zijn. Dit gaat ten koste van de kwaliteit en prijs van de aan de overheid geleverde producten en verstoort dit het gelijke speelveld voor het bedrijfsleven.