APC Bank krijgt bankvergunning

Willemstad –APC Bank heeft na een uitgebreid voorbereidingsproces onlangs een commerciële bankvergunning gekregen van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten. Met deze vergunning kan APC Bank zich gaan richten op de voorbereidingen voor de lancering van de Bank op Curaçao en Sint Maarten.
De APC Bank is opgericht in april 2020. In de maand mei heeft de bank de aandelen van PSB Bank overgenomen. APC Bank is ook van plan om de aandelen van CHB over te nemen. Verder heeft APC Bank de afgelopen maanden hard gewerkt aan haar ondernemingsplan en haar kapitalisatieplan, die onderdeel uitmaakten van de procedure van vergunningverlening door de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten.
Met de vergunning in handen is APC Bank begonnen aan een communicatietraject, om belanghebbenden goed te informeren over alle ontwikkelingen. De eerste fase van dit communicatietraject bestaat uit algemene informatie en in de loop der tijd zal de bank frequenter communiceren.
In dit kader heeft de heer Oswin (Oz) Eleonora, president-commissaris van APC Bank, op 15 januari 2021 de werknemers van PSB en CHB geïnformeerd over bovengenoemde ontwikkelingen.
De gemeenschap is een belangrijke stakeholder en mag dan ook met zekere regelmaat informatie verwachten. Nadere berichtgeving hierover volgt.