CBCS ondersteunt World Investor Week

Op maandag 30 september 2019 heeft de International Organization of Securities Commissions (IOSCO) de wereldwijde campagne World Investor Week 2019 (WIW) gelanceerd. De WIW is opgezet om het bewustzijn over het belang van beleggerseducatie en -bescherming te vergroten en de verschillende initiatieven van regelgevers hieromtrent onder de aandacht te brengen. De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) ondersteunt deze campagne door middel van verschillende eigen initiatieven waaronder een webinar getiteld ‘A Sneak Peek Into Financial Education Matters: Crypto-Assets’ aanstaande vrijdag 4 oktober 2019 om 10AM. Het doel van het webinar is om het algemeen publiek bekend te maken met het concept van cryptoactiva en de risico-overwegingen. Crypto-activa worden steeds populairder. Desalniettemin moeten consumenten zich realiseren dat het belangrijk is om de risico’s die verbonden zijn aan het houden van crypto-activa te beoordelen voordat ze erin investeren. In het bijzonder moeten consumenten zich ervan bewust zijn dat de meeste aanbieders van crypto-activa niet gereguleerd zijn. Hoge volatiliteit, het ontbreken van (goede) regelgeving, kwetsbaarheden met betrekking tot cyberbeveiliging, misbruik voor criminele en frauduleuze activiteiten en gebrek aan transparantie maken dit soort risicovolle beleggingen ongeschikt voor particuliere beleggers of andere beleggers dan professionele, geaccrediteerde of geavanceerde beleggers. Het webinar bevat presentaties van gerenommeerde internationale sprekers Owen Donley (United States Securities Exchange Commission), Oz Eleonora (Zinica Group / Dutch Caribbean Securities Exchange) en Errol Cova (CBCS). De moderator voor het evenement is Shekinah Dare (CBCS). Een ieder die geïnteresseerd is in deze onderwerpen, kan gratis deelnemen aan het webinar. Registreren kan via een link beschikbaar op de website van de CBCS. Tevens introduceert de CBCS een nieuwe editie van de bekende strip van Familie Florin. In deze editie wordt er gewaarschuwd voor illegale piramidespelen. De nieuwe strip zal te zien zijn op de website en social media-kanalen van de CBCS.. De CBCS heeft, als lid van de Caribbean Working Group van IFIE (International Forum for Investor Education), samen met de andere leden de Caribbean Fintech Pledge geïnitieerd. Dit initiatief moedigt mensen aan te beloven een geïnformeerde en overwogen beslissing te nemen
wanneer zij overgaan tot investeren in crypto-activa.

De CBCS nodigt hierbij een ieder uit de website te bezoeken en de belofte af te leggen in het kader van de Pledge-initiatief. Informatie over alle initiatieven is terug te vinden op https://www.centralbank.cw/eventcalendar/events/world-investor-week-2019.