Ambtelijk Vierlandenoverleg onderwijsministeries

Vertegenwoordigers van de ministeries van Onderwijs van de landen Nederland, Curacao, Aruba en Sint Maarten waren afgelopen week op Bonaire bijeen voor het tweede ambtelijke Vierlandenoverleg van dit jaar. Tijdens dit overleg bespraken de ambtenaren van de vier onderwijsministeries verschillende onderwerpen voor samenwerking op het gebied van onderwijs, cultuur en wetenschap. Doel van dit overleg was om de agenda vast te stellen en voorbereidingen te treffen voor het tweede ministeriele Vierlandenoverleg dat in november aanstaande in Nederland zal plaatsvinden.

Het eerste ministeriele Vierlandenoverleg vond eerder dit jaar plaats, op Curacao. Dat overleg vormde de aftrap voor samenwerking tussen de vier landen op het gebied van onder meer lokale lerarenopleidingen, immaterieel erfgoed, de ratificatie van het Unesco 2001 verdrag over onderwatererfgoed,  stage-uitwisselingen in het Caribisch gebied, de introductie van het onderwijssysteem van de Caribbean Examination Council (CXC) en de doorstroom van leerlingen voor een vervolgopleiding in de omringende regio of in Nederland.