Een statenlid van Sint Maarten aangehouden door het Team Bestrijding Ondermijning (TBO).

Op maandag 2 september 2019 is een statenlid van Sint Maarten aangehouden door het Team Bestrijding Ondermijning (TBO). Hij wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan het aannemen van steekpenningen, het (mede)plegen van ambtelijke dwang en misbruik van zijn functie. In verband met hetzelfde onderzoek, is eerder deze week, maandag 9 september 2019, een directielid van een overheidsvennootschap aangehouden. Hij wordt onder meer verdacht van dezelfde strafbare feiten maar ook van het nemen van beslissingen die in het nadeel van deze overheidsvennootschap zijn.
 
Het strafrechtelijk onderzoek, dat de naam ‘Aquamarine’ heeft gekregen, richt zich onder meer op de verdenking dat beide verdachten aanzienlijke geldsommen hebben gevraagd aan een bouwonderneming na uitkering van verzekeringspenningen in verband met herstel van stormschade aan het pand waarin de overheidsvennootschap is gevestigd. Dit betreft herstel van schade veroorzaakt door orkaan Irma. Aanvullend wordt één van de verdachten verweten zijn politieke functie te hebben misbruikt om daar persoonlijk voordeel uit te halen.
 
Beide verdachten zijn verhoord en inmiddels heengezonden. Het is voor het onderzoek niet langer noodzakelijk dat zij in voorlopige hechtenis blijven.