Bridging Financial Innovation and Regulation seminar 2018

Willemstad- Op 28 en 29 juni organiseert de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS), in samenwerking met Cinex, het Bridging Financial Innovation and Regulation seminar 2018. Met gerenommeerde gastsprekers waaronder Paul Andrews, (secretaris-generaal van IOSCO), Gabriel Abed (Bitt Inc), Jerry Hultin (Global Future Group), Olivier Rikken (Blockchain & Smart Contract Expert) en Ryan Peterson (Centrale Bank Aruba), bespreken we de nieuwe technologische innovaties in de financiële sector binnen de grenzen van de lokale regelgeving.

De CBCS onderkent de behoefte aan en vraag naar innovatieve producten en diensten en staat open voor deze nieuwe ontwikkelingen, mits deze passen binnen de internationale normen en principes. Tijdens het Bridging Financial Innovation and Regulation seminar zal worden getracht deze innovaties van meerdere zijden te benaderen.

Het seminar is als volgt ingedeeld: Donderdagochtend 28 juni wordt ingegaan op de begrippen fintech (o.a. Blockchain en Smart Applications) en regtech (regulatory technology). Het zijn begrippen die we de laatste tijd steeds vaker horen maar wat betekenen deze begrippen en wat hebben zij met elkaar gemeen? Deze sessies zijn geheel gratis en toegankelijk voor het algemeen publiek en zullen via Live Stream te volgen zijn op de Facebook pagina van de CBCS.

Diezelfde dag is er een lunch-lezing met als spreker de heer Paul Andrews van IOSCO. Dhr. Andrews zal zich richten op de ontwikkelingen die zich al hebben voorgedaan en wat ons te wachten staat in de nabije toekomst. De kosten voor deelname aan deze lunch-lezing bedragen USD55.

Vrijdag 29 juni is gericht op de financiële sector en toezichthouders, zowel lokaal als regionaal. Tijdens deze dag zal dieper worden ingegaan op de technologische ontwikkelingen versus de regelgeving. Minister Dr. I. Steven Martina van MEO zal die middag tijdens de lunch spreken over smart cities, de samenwerking tussen de private en publieke sector. Deelname aan deze dag kost USD100.

Gezien het beperkt aantal zitplaatsen, is inschrijving voor alle hierboven genoemde sessies vereist. Inschrijven kan vanaf 8 juni via: www.curinvest.com/bridginginnovations