CBCS introduceert CBCS Economic Research Award

Willemstad/Philipsburg – Ter gelegenheid van het 190-jarig bestaan van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) op 6 februari 2018 introduceert de CBCS de CBCS Economic Research Award. De Award is een jaarlijkse terugkerende wedstrijd voor middelbare scholieren van Curaçao en Sint Maarten en lokale en internationale universiteitsstudenten, met het doel onderzoek naar de economieën van Curaçao en Sint Maarten te bevorderen.
De prijs kan gewonnen worden in 4 categorieën:
1. Beste Profielwerkstuk Economie op HAVO-niveau. De winnaar krijgt een bedrag van NAf 2.500,-. Ook de school van de winnaar krijgt een prijs van NAf 2.500,-. 2. Beste Profielwerkstuk Economie op VWO-niveau. De winnaar krijgt een bedrag van NAf 2.500,-. Ook de school van de winnaar krijgt een prijs van NAf 2.500,-. 3. Beste Economisch Onderzoek op Bachelor’s niveau. De winnaar krijgt een bedrag van NAf 5.000,- 4. Beste Economisch Onderzoek op Master’s niveau. De winnaar krijgt een bedrag van NAf 7.500,-.
De CBCS hoopt ten zeerste dat in het bijzonder de scholen op Curaçao en Sint Maarten dit project steunen door hun leerlingen met economie in het pakket te stimuleren aan deze wedstrijd mee te doen.
Op 7 december 2018 zullen de winnaars bekend worden gemaakt. De week daarop zal de prijsuitreiking plaatsvinden.
Nadere informatie over de Award, alsook de spelregels en het aanmeldingsformulier, zijn te vinden op de website van de CBCS www.centralbank.cw.