Voorzitters Eerste en Tweede Kamer bezoeken Caribisch Nederland

De Voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer, Ankie Broekers-Knol en Khadija Arib, brengen van 7 tot en met 13 januari 2018 een gezamenlijk bezoek aan Caribisch Nederland. Zij bezoeken de Bovenwindse eilanden onder meer om kennis te kunnen nemen van de verwoestingen van de orkanen Irma en Maria en de activiteiten die in het kader van de wederopbouw worden uitgevoerd.

Op 7 januari wordt de delegatie op Sint Eustatius ontvangen door wnd. gezaghebber Julian Woodley. Op het programma staan gesprekken met het bestuurscollege en de eilandsraad en een rondrit over het eiland. Tijdens deze rondrit zullen ook de wederopbouw locaties bezocht worden, zodat de voorzitters met eigen ogen kunnen aanschouwen hoe het eiland er nu bij staat, na de orkanen Irma en Maria.

Op 8 januari komen de Kamervoorzitters aan op Saba en worden daar ontvangen door gezaghebber Jonathan Johnson.
Daar hebben zij een informele bijeenkomst met het bestuurscollege en de eilandsraad. Op 9 januari staan ook hier een rondrit over het eiland en gesprekken met vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties op het programma.

Na een bezoek aan Sint Maarten en CuraƧao, bezoeken de Voorzitters op 11 januari Bonaire, waar ze worden ontvangen door gezaghebber Edison Rijna en wnd. Rijksvertegenwoordiger Jan Helmond. Na een gesprek met de gezaghebber en vervolgens het bestuurscollege en de eilandsraad, volgt een rondrit over het eiland.