Het onderzoek van het verkeersongeluk van zondagochtend is in volle gang

Verdachten R.P. (56) en R.A.P. (27) zijn op dit moment in verzekering gesteld voor bedreiging en openlijk geweld na een frontale botsing betrekken van een zwarte hummer en een rode Toyota, dat heeft dichtbij het Daily Extra supermarkt in Cole Bay, zondag 4 maart 2018, rond 1:45 gebeuren.

Het Korps Politie Sint Maarten (KPSM) heeft beide verdachten aangehouden. Er is tijdens dit voorval een politie-agent bedreigd en tevens is door de politie een waarschuwingsschot gelost. Het onderzoek tegen de twee verdachten is in volle gang en de komende dagen zullen getuigen en verdachten worden gehoord en zal onderzoek worden gedaan naar beschikbare video-opnamen.

Uit informatie blijkt dat op de plaats van de aanrijding veel personen aanwezig waren. Het Openbaar Ministerie (OM) roept deze getuigen op zich zo spoedig mogelijk bij KPSM te melden. Indien getuigen in het bezit zijn van video-opnamen met hun mobiele telefoon wordt ook gevraagd die ter beschikking van de politie te stellen.

Het OM benadrukt dat de politie onder verantwoordelijkheid van het OM strafrechtelijk onderzoek verricht, gericht op waarheidsvinding. Het OM vervolgt eventuele verdachten als er voldoende bewijs bestaat, in overeenstemming met de wetten van het land Sint Maarten en het beginsel van onpartijdigheid.