Seminar over het voorkomen van witwassen en financieren van terrorisme op Bonaire

Op dinsdag 28 november a.s. organiseert het Ministerie van Financiën met de FIU-NL een seminar over het voorkomen van witwassen en financieren van terrorisme. Het seminar is bedoeld voor dienstverleners die ongebruikelijke transacties dienen te melden bij de FIU-NL.

Een van de onderwerpen die zal worden besproken is de evaluatie van Caribisch Nederland door de Financial Action Task Force (FATF) in 2021. De FATF is een intergouvernementele task force die internationale standaarden formuleert voor de bestrijding van witwassen en de financiering van terrorisme. Wereldwijd zijn meer dan 180 landen aangesloten bij de FATF.
De FATF evalueert de periode 2019-2021. Dat lijkt nog ver weg, maar om een goede beoordeling te krijgen is het belangrijk om vroeg te beginnen met de voorbereidingen voor de evaluatie.

Tijdens het seminar zullen deelnemers uit de dienstverleningssector geïnformeerd worden over de evaluatie. Vragen die onder andere behandeld zullen worden: waarom wordt Caribisch Nederland geëvalueerd door de FATF? Wat wordt er geëvalueerd? En wat betekent deze evaluatie voor de dienstverleners?

Het seminar vindt plaats op dinsdag 28 november in het Courtyard Marriott Hotel en duurt van 9.30 tot 12.00 uur. Het seminar wordt afgesloten met een lunch.

Deelname aan het seminar is kosteloos. Aanmelding is gewenst. Vol=vol.
Voor vragen of aanmelding: fr***********@po*****.nl (uiterlijk vrijdag 24 november 2017).