Hoofd beveiliging st. Maarten luchthaven blijft in voorlopige hechtenis

Op woensdag 16 januari 2019 is door het Team Bestrijding Ondermijning (TBO), de Anti-corruptie Taskforce van het Recherche Samenwerkingsteam (RST), de verdachte S. op St. Maarten aangehouden. S, 48 jaar, is het hoofd van de beveiliging van Princess Juliana International Airport en wordt verdacht van het aannemen van steekpenningen, witwassen en het medeplegen van het overtreden van de aanmeldingsplicht voor deviezeninvoer.

Verdachte heeft op twee momenten 5000 Amerikaanse dollars aangenomen, in ruil waarvoor hij heeft geholpen bij het illegaal invoeren van een groot geldbedrag en een hoeveelheid edelstenen.

De Rechter Commisaris heeft op vrijdag 18 januari 2019 een bevel tot bewaring verleend en blijft S. in voorlopige hechtenis in Point Blanche. Gezien zijn functie, vond de rechter dat de rechtsorde ernstig geschokt was door het handelen van de verdachte.