Het Openbaar Ministerie overweegt hoger beroep in te stellen in de zaak Colade

In de zaak Colade heeft het Gerecht op 28 november uitspraak gedaan.

De hoofdverdachte R.L. is veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 12 maanden, proeftijd 3 jaar en een geldboete van Naf 300.000, alsmede ontzetting voor de duur van 5 jaren uit het recht ambten te bekleden.

De zaak Colade betreft een zaak van onder meer ambtelijke fraude. Daarvoor zijn vier verdachten vervolgd en veroordeeld.

Verdachten F.B. en E.F. zijn veroordeeld tot 3 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf, met een proeftijd van 3 jaar en een geldboete van Naf 50.000. Een rechtspersoon is veroordeeld tot een geldboete van Naf 50.000.

Voor een aantal feiten zijn verdachten vrijgesproken, onder andere voor het vormen van een criminele organisatie en witwassen.