Studenten van de GvP School op Sint Eustatius bezoeken de Hr.Ms.Pelikaan

Twintig studenten bezochten samen met hun leraren de Hr.Ms. Pelikaan op 22 oktober voor een rondleiding en een presentatie over het werk van het Ministerie van Defensie in het Caribisch gebied. Hr. Ms. Pelikaan is het logistieke ondersteuningsschip van de Commandant van de Nederlandse Strijdkrachten in de Cariben, permanent gestationeerd op de marinebasis Parera op CuraƧao. Tijdens de rondleiding kregen de studenten inzicht in het leven aan boord en het werk dat de bemanning doet. Daarnaast bracht regeringscommissaris, de heer Marcolino Franco, een bezoek aan het schip en ontmoette de nieuwe commandant van Hr.Ms. Pelikaan, LTZ1 David Boom. In tegenstelling tot eerdere berichten die in de media verschenen, waren de Hr. Ms. Pelikaan en de bemanning niet op Sint Eustatius voor een militaire interventie. Ze zijn bezig met reguliere transportweken, waarbij ze naar de Caribische eilanden varen om militaire goederen te distribueren.

Op 15 oktober verliet De Pelikaan de marinebasis Parera en bood logistieke ondersteuning door het transport van militair materieel en goederen tussen de eilanden. Een deel van die goederen die ze vervoerd hebben, is voor de Gwendoline van Putten School, die de Commandant van de Nederlandse Strijdkrachten in het Caribisch gebied aan de school heeft geschonken.

Cultureel bezoek
Op zondag 21 oktober arriveerde de Hr. Ms. Pelikaan in de haven van Sint Eustatius. De bemanning kreeg de kans om het eiland te zien en in samenwerking met STENAPA wandelden ze de Quill Trail omhoog naar de vulkaan. Na het bezoek van de Hr. Ms. Pelikaan aan Sint Eustatius vertrok het schip maandagmiddag uit de haven en zette zijn logistieke taken tussen de eilanden voort.