Samenwerking OLB-ZVK-BIA maakt Bonaire een stuk rolstoelvriendelijker

Met de introductie van de Passenger Boarding Ramp op Flamingo International Airport is Bonaire weer een stuk rolstoelvriendelijker geworden. De Passenger Boarding Ramp is een verrijdbare constructie waarbij rolstoel gebonden reizigers veel gemakkelijker in en uit een vliegtuig kunnen komen.

Naar aanleiding van de conferentie ‘Toegankelijk Toerisme Bonaire’, gehouden op 18 oktober 2013, door de toenmalige Werkgroep Fysieke Toegankelijkheid Bonaire (WFTB), is op initiatief van de BIA en de partners binnen de werkgroep gelobbyd om zo’n voorziening op Bonaire te faciliteren. De partners binnen de werkgroep zijn MiVaBo, FKBO, Fundashon Mariadal en de Directie Samenleving & Zorg.

In 2017 kwam een en ander in een stroomversnelling toen het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB), Rijksvertegenwoordiging en het Zorgverzekeringskantoor Caribisch Nederland (ZVK) bijeenkwamen om de diverse mogelijkheden te overwegen. Door gezamenlijke inspanning met het ZVK, het OLB en Flamingo International Airport is tot financiering van de apparatuur gekomen.