Vaste tarieven elektriciteit per 1 juni nog steeds niet bekend.

In een persconferentie heeft gedeputeerde Hubert Martis op 25 mei aangegeven dat er met ingang van 1 juni 2018 nieuwe vaste gebruikstarieven voor elektriciteit gaan gelden. De toegekende subsidie op de vaste gebruikstarieven zou volgens de gedeputeerde zodanig worden verdeeld dat de kleinste gebruikers, meestal de minder bedeelden, zoveel mogelijk subsidie krijgen.
Al sinds eind maart is bekend hoeveel subsidie door het ministerie van Economische Zaken is toegekend. Unkobon had daarom na de persconferentie van het BC verwacht, dat de nieuwe tarieven in het weekeinde door WEB zouden worden gepubliceerd. Dat zou een einde maken aan de al veel te lang durende onzekerheid en ongerustheid over de vaste tarieven die per 1 juni gaan gelden voor de rest van 2018.
Helaas blijken de tarieven die over een paar dagen ingaan, op dinsdag middag 29 mei nog steeds niet gepubliceerd te zijn.
Kennelijk is de onzekerheid bij de bevolking over de hoogte van die tarieven, voor WEB geen reden om na de beslissing die vorige week is genomen tijdig de nieuwe tarieven te publiceren.