Laatste vlucht CN-Express aangekondigd

Op vrijdag 29 juni is de laatste vlucht van de CN-Express. De tijdelijke luchtverbinding tussen Bonaire en de Bovenwindse eilanden is dan een maand langer operationeel dan aanvankelijk gepland. Vanaf 1 juli neemt Winair de verbinding tussen de Bovenwinden en Bonaire op in het reguliere vluchtschema.

De CN-Express is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de ministeries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en Infrastructuur en Waterstaat (IenW). Zij zagen na de orkanen Irma en Maria behoefte aan extra ontsluiting van de Bovenwindse eilanden. Hierop sloegen zij de handen ineen en realiseerden eind februari 2018 de CN-Express voor een periode van drie maanden.

Onlangs kondigde Winair een vluchtuitbreiding aan. Met ingang van 1 juli vliegt de maatschappij zeven keer per week van Sint Maarten naar CuraƧao, waarna Winair vier keer per week doorvliegt naar Bonaire en drie keer per week naar Aruba. Vanwege deze nieuwe luchtverbinding is het niet langer noodzakelijk de CN-Express in stand te houden.