Politieberichten van vrijdag 6 april tot en met maandag 9 april 2018

Op vrijdag 6 april 2018, rond 17.00 uur, werden de patrouille en de ambulancedienst naar de Pleasures Drive op Sint Eustatius gestuurd waar de buren een oudere man op de grond hadden gevonden die geen tekenen van leven gaf. Het ambulancepersoneel controleerde de vitale functies en stelde vast dat ‘rigormortis’ al was begonnen. De arts kwam vervolgens ter plekke en stelde vast dat de man was overleden. De waarnemend officier van justitie nam de leiding over het onderzoek ter plaatse. De politie voerde een onderzoek uit in het gebied en bepaalde dat er op de locatie geen tekenen van een misdrijf waren. De weg naar de plek waar het lichaam werd gevonden is een weg omhoog aan de kant van de Quill en het is geen drukke weg. Buren ontdekten het lichaam nadat ze vrijdagmiddag thuiskwamen van het werk. Het personeel van de lijkwagen kwam ter plaatse en haalde het lichaam op en brachten het naar het Queen Beatrix Medical Center, waar de dokter het lichaam in aanwezigheid van de politie onderzocht. Het lichaam vertoonde geen tekenen van trauma of misdrijf. Na overleg met de officier van justitie en personeel van de forensische afdeling heeft de officier van justitie het lichaam van de overleden man aan zijn vrouw overgedragen. Het betreft een man met de initialen B.V. van 74 jaar oud.
Later op de avond van dezelfde dag, rond 19.30 uur, kreeg de politiebureau op Sint Eustatius melding dat er twee mannen een lokale supermarkt in het Golden Rock-gebied hebben beroofd. De verdachten konden wegkomen met de inkomsten van die dag. De politie reageerde onmiddellijk en begon een onderzoek. Getuigen waren in staat om de identiteit van een van de verdachten te geven. Bij doorzoeking van het gebied werden verschillende artikelen in beslag genomen, waardoor meer verdachten aan de overval werden gekoppeld. Vier verdachten met initialen W.A.J. van 18 jaar, L.A.B. van 20 jaar, O.F.S. van 19 jaar en M.H.H. van 18 jaar, werden gearresteerd in dit onderzoek. Het onderzoek naar de overval is nog steeds gaande en er zullen op dit moment geen verdere details worden gegeven.
Op zaterdag 7 april vond een ‘hit and run’ op de Fort Street op Saba, ter hoogte van een geldautomaat, plaats. Een auto die daar geparkeerd stond werd door een ander auto aangereden en liep schade op aan de rechterkoplamp. De zaak word onderzocht.
Op zondag 8 april vond omstreeks 02.00 uur een ‘hit and run’ bij een woning aan de Catherine Lespier Road, op Sint Eustatius plaats. De bewoner hoorde een harde klap buiten zijn woning en zag in de verte een auto wegrijden. In de ochtend bleek dat een auto tegen zijn auto, die buiten geparkeerd stond, was gereden. De auto had schade ter hoogte van de bumper, aan het rechtervoorwiel en aan de linkerzijde. De zaak wordt onderzocht.