Met bewijs van eigendom kunnen slachtoffers van plunderingen de gestolen goederen terug krijgen

Het Openbaar Ministerie Sint Maarten en het Korps Sint Maarten (KSPM) herinneren eigenaren van goederen die tijdens en na orkaan Irma zijn gestolen op om deze vrijdag 6 april 2018 tussen 9.00 en 16.00 uur naar het politiebureau in Philipsburg te komen.

Slachtoffers van de plunderingen kunnen op deze dag kijken of hun eigendommen tussen de gestolen goederen staan. Na tonen van bewijs van eigendom kunnen de gestolen goederen terug worden gegeven aan de rechtmatige eigenaar. Artikelen die niet worden opgeëist zullen worden weggegeven, geveild of vernietigd.

OM en politie hebben besloten in overeenstemming met de wet om de volgende acties te ondernemen. Etenswaar of drank waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken zullen worden vernietigd. Drank waarvan de houdbaarheidsdatum niet is verstreken zal worden geveild.

Rookwaren (sigaretten/sigaren/etc.) zullen worden vernietigd. Etenswaar waarvan de houdbaarheidsdatum niet is verstreken zal worden weggeven aan personen in nood of hulporganisaties .

Elektronica zal worden weggeven aan scholen, buurthuizen, verzorgingshuizen, jongerencentra, NGO’s met maatschappelijke functie of geveild op waarde. Andere goederen zoals meubels, fietsen, etc., die niet worden opgeëist zullen worden geveild.