Steekpartij

Op dinsdag 13 maart 2018 begeleidde de politiepatrouille van de Basispolitiezorg op Sint Eustatius een begrafenis naar de begraafplaats Salem. Bij aankomst op de begraafplaats brak een gevecht uit. Het gevecht was aanvankelijk tussen twee mannen met de initialen D.M. van 25 jaar en K.R. van 28 jaar oud. Tijdens de ruzie waarbij de twee mannen betrokken waren, werd een van de mannen gestoken. Omstanders die de begrafenis bijwoonden, kwamen tussenbeide en braken het gevecht op. De politie arresteerde de man met initialen K.R., die het slachtoffer had gestoken, ter plekke direct na het steken. Het slachtoffer werd overgebracht naar het Queen Beatrix Medical Center, waar de dienstdoende arts zijn wond behandelde. Tijdens de vechtpartij kreeg een onschuldige omstander die dicht bij de plek stond waar het gevecht uitbrak, een klap of een duw. De politie ter plekke werd op dat moment geconfronteerd met een enorme uitdaging omdat het slaan en duwen van onschuldige omstanders leidde tot meer chaos toen familie en vrienden van die onschuldige slachtoffers met elkaar begonnen te vechten.

De politie roept de hulp in van iedereen die informatie heeft of getuige is geweest van de steekpartij om zich te melden en een verslag te geven van hoe de vechtpartij begon, die leidde tot de steekpartij en wat er precies gebeurd is. Er kan met het politiebureau gebeld worden op nummer +599 31823333.

Ten slotte wil de politie het volgende onder de aandacht van het publiek brengen. In situaties waarin de veiligheid van het publiek een rol speelt en de politie een bevel geeft om het gebied te ontruimen, zijn degenen die het bevel tot ontruiming ontvangen wettelijk verplicht om onmiddellijk gevolg te geven aan de bevelen van de politie. Niet-naleving kan leiden tot de aanhouding en vervolging van personen die zich niet houden aan de gegeven bevelen. Deze bevoegdheid is afgeleid van de Eilandverordening bevordering openbare orde en bescherming gemeenschap 1993.