CN-express verbindt Bonaire, Sint Eustatius en Saba

De ministeries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Infrastructuur en Waterstaat en de Rijksdienst Caribisch Nederland dragen bij aan een tijdelijke luchtverbinding tussen Bonaire, Sint Eustatius en Saba die door Winair mogelijk wordt gemaakt. De luchtverbinding start begin januari en heet “CN-express”. Deze binnenlandse vlucht verbindt de drie eilanden van Caribisch Nederland direct met elkaar.

Na de orkanen Irma en Maria is de belangrijke internationale hub van Sint Maarten weggevallen. Hierdoor ontstond op Saba en Sint Eustatius een dringende behoefte aan een extra ontsluiting voor het optimaliseren van het werkverkeer, de toeristensector en medische uitzendingen. Door het inzetten van deze luchtverbinding wordt mede getracht de toeristische sector van Saba en Sint Eustatius een impuls te geven en de lokale economie te stimuleren. Voor RCN en op de eilanden werkzame ministeries is deze verbinding van belang mede vanuit het oogpunt van kostenbeheersing.
De inzet is om in een frequentie van vier maal per week te vliegen van Bonaire naar Sint Eustatius en omgekeerd. Op Sint Eustatius zal een directe aansluiting plaatsvinden naar en van Saba. Voor vluchtschema’s en tarieven kunt u kijken op www.fly-winair.sx