Politieagenten Bonaire ondersteunen collega’s op Saba

Op donderdag 23 november, in de late middaguren, heeft een groep van 6 politieagenten uit Bonaire, die hun collega’s op Saba ondersteunen, een verkeerscontrole uitgevoerd op de Lambert Hassell Road. Tijdens deze controle zijn 72 auto’s, 1 scooter en 2 brommers gecontroleerd. Er zijn in totaal 9 boetes uitgeschreven voor verschillende overtredingen en er is ook een auto in beslag genomen waarvan de chauffeur geen geldig rijbewijs, belasting- en verzekeringspapieren kon tonen. Ook is er een kleine hoeveelheid marihuana in beslag genomen toen tijdens de controle van een auto een sterke marihuana geur uit de auto kwam. Men is meteen overgegaan tot verdere controle van de auto en het fouilleren van de twee inzittenden. Beide inzittenden hadden een kleine hoeveelheid marihuana in hun bezit. Het wordt niet uitgesloten dat er meerdere van dit soort controles zullen plaatsvinden. Dus wordt alle inwoners van Saba geadviseerd om hun documenten in orde te hebben en deze bij zich te hebben.