Staatssecretaris Knops bezoekt Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba Staatssecretaris Knops (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) brengt van maandag 27 november tot en met zondag 3 december een bezoek aan de drie bovenwindse eilanden. Het bezoek valt uiteen in twee delen. De staatssecretaris heeft van 27 tot en met 30 november eerst een eigen programma. Aansluitend vergezelt hij Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima die van 30 november tot en met 2 december een bezoek afleggen aan Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba. Tijdens zijn eigen programma zal staatsecretaris Knops bij dit eerste bezoek nader kennis maken met de bestuurders van de eilanden en spreken met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en NGO’s over de wederopbouw die nodig is als gevolg van orkaan Irma. Ook bezoekt hij diverse organisaties en instellingen op de eilanden. De staatssecretaris kijkt uit naar zijn eerste bezoek aan het Caribisch deel van het Koninkrijk Nederland sinds zijn benoeming: “Ik wil met eigen ogen kunnen zien hoe de situatie nu is voor de bevolking van Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba. Na de zware orkanen die de eilanden hebben getroffen is er direct gestart met het leveren van noodhulp. Daarnaast heeft het kabinet voor de noodzakelijke wederopbouw onlangs 550 miljoen euro vrijgemaakt voor Sint Maarten en 67 miljoen euro voor Saba en Sint Eustatius. Daar moeten we nu snel mee aan de slag.” Het programma van staatssecretaris Knops begint maandag 27 november op Sint Maarten. Hij bezoekt Saba vanaf de middag van 28 november. Ten slotte brengt de staatssecretaris een bezoek aan Sint Eustatius waar hij in de middag van 29 november aankomt. Vanaf donderdag 30 november vergezelt staatssecretaris Knops Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit de Koningin tijdens hun bezoek aan Sint Eustatius, Saba en Sint Maarten.

Staatssecretaris Knops (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) brengt van maandag 27 november tot en met zondag 3 december een bezoek aan de drie bovenwindse eilanden. Het bezoek valt uiteen in twee delen. De staatssecretaris heeft van 27 tot en met 30 november eerst een eigen programma. Aansluitend vergezelt hij Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima die van 30 november tot en met 2 december een bezoek afleggen aan Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba.
Tijdens zijn eigen programma zal staatsecretaris Knops bij dit eerste bezoek nader kennis maken met de bestuurders van de eilanden en spreken met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en NGO’s over de wederopbouw die nodig is als gevolg van orkaan Irma. Ook bezoekt hij diverse organisaties en instellingen op de eilanden.
De staatssecretaris kijkt uit naar zijn eerste bezoek aan het Caribisch deel van het Koninkrijk Nederland sinds zijn benoeming: “Ik wil met eigen ogen kunnen zien hoe de situatie nu is voor de bevolking van Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba. Na de zware orkanen die de eilanden hebben getroffen is er direct gestart met het leveren van noodhulp. Daarnaast heeft het kabinet voor de noodzakelijke wederopbouw onlangs 550 miljoen euro vrijgemaakt voor Sint Maarten en 67 miljoen euro voor Saba en Sint Eustatius. Daar moeten we nu snel mee aan de slag.”
Het programma van staatssecretaris Knops begint maandag 27 november op Sint Maarten. Hij bezoekt Saba vanaf de middag van 28 november. Ten slotte brengt de staatssecretaris een bezoek aan Sint Eustatius waar hij in de middag van 29 november aankomt.
Vanaf donderdag 30 november vergezelt staatssecretaris Knops Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit de Koningin tijdens hun bezoek aan Sint Eustatius, Saba en Sint Maarten.