Aankomst hulpgoederen uit Nederland op Sint Maarten

Vandaag zijn wederom hulpgoederen aangekomen op Sint Maarten om de tekorten die zijn ontstaan door orkaan Irma op te vangen. Het gaat om een vracht met zogenaamde shelter woningen, tijdelijke woningen waar mensen in kunnen verblijven wanneer hun beschadigde huis wordt hersteld. Ook waren er medische goederen aan boord van het vliegtuig zoals couveuses, echoapparaten  en anesthesietoestellen en verschillende goederen voor de politie. Het toestel, een Airbus A400 van de Franse krijgsmacht, landde vandaag om 11:30 uur op het Prinses Juliana vliegveld in Philipsburg, Sint Maarten. Nederland en Frankrijk werkten samen om de hulpgoederen op Sint Maarten te krijgen.

 

Sinds de orkaan Irma het eiland op 6 september het eiland zwaar verwoestte zijn zes grote ladingen hulpgoederen naar het eiland verscheept. Eerder vervoerden de schepen Karel Doorman, Cygnus en Aniek hulpgoederen als zoals voedsel, water, telecommunicatieapparatuur en transportmiddelen naar Sint Maarten. De Airbus die vandaag aankwam was gecharterd door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties. Eind deze maand komt het schip de Karel Doorman voor de derde keer om het eiland te bevoorraden.

Voor meer vragen kunt u terecht bij Jaap Oosterveer
+31 6 48 10 01 61