Oplevering gerenoveerde Kolegio Rayo di Solo Bonaire

Kolegio Rayo di Solo in Antriol Pariba is opgeleverd op donderdag 13 juli. De gerenoveerde school wordt in de komende weken ingericht zodat de gebouwen aan het begin van het nieuwe schooljaar in gebruik genomen kunnen worden. 

 

De aannemer Constructora Tecnica Silvousa is met de bouwwerkzaamheden in juli 2016 gestart. Het bouwproject is volgens planning afgerond. Het schoolgebouw aan de Hanchi Amboina is één jaar buiten gebruik geweest voor de uitvoering van dit bouwproject. De scholieren van Kolegio Rayo di Solo hebben tijdens het schooljaar 2016-2017 gebruik gemaakt van de voormalige huisvesting van de basisschool Papa Cornes aan de Kaya Baracuda. De school wordt op 16 mei 2018 officieel geopend volgens de planning.

 

De gerenoveerde schoolgebouwen zijn geschilderd in de kleuren van de regenboog. In de gekoelde leslokalen wordt de hoeveelheid zuurstof continu gemeten en op het juiste niveau gehouden zodat scholieren en docenten optimaal kunnen presteren. De renovatie omvatte onder meer het saneren van de asbesthoudende dakplaten, aanpassing van de draagconstructie aan de huidige constructieve regels en het aanbrengen van de thermische geïsoleerde  dakplaten en kozijnen.

 

De realisatie van dit bouwproject is onderdeel van het onderwijshuisvestingsplan voor Bonaire, dat door het Openbaar Lichaam Bonaire en het Ministerie van OCW (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) gezamenlijk wordt gefinancierd. Stichting Openbaar Onderwijs Bonaire, het Rijksvastgoedbedrijf, Streefkerk Architects + Consultants en de opdrachtgevers zijn erg blij met het resultaat.