Hoogste punt Kolegio Rayo di Solo bereikt

In de Bonaireaanse wijk Antriol Pariba was het op 23 mei weer even feest. Op het moment dat Dali (Rudaliah) Mercelina symbolisch de laatste dakplaat legde, werd het hoogste punt bereikt van het bouwproject “Renovatie Kolegio Rayo di Solo”.

 

Dali deed zelf haar basis schoolopleiding aan de Kolegio Rayo di Solo. Momenteel zet Dali haar kennis in als onderdeel van het projectteam. Daarin vertegenwoordigt zij, de directie Ruimte en Ontwikkeling, Beleid en Projecten van het OLB (Openbaar Lichaam Bonaire).

 

Ook directeur Enigma Giskus van Kolegio Rayo di Solo maakt deel uit van het projectteam. Enigma Giskus vertegenwoordigt samen met Eveliene Coenen, Algemeen Directeur van de Stichting Openbaar Onderwijs Bonaire, de school in het projectteam. Enigma vindt het leuk om leerlingen die ze heeft opgeleid in haar school weer terug te zien in een rol waarbij zij bouwen aan de toekomst van Bonaire en succesvol werken aan hun carrière.

 

De bestaande zes schoolgebouwen van Kolegio Rayo di Solo worden zeer ingrijpend gerenoveerd waarbij de daken geheel vervangen worden en koeling- en ventilatie-installaties worden aangebracht. Een open overkapping wordt erbij gebouwd. De school wordt volgens planning bij de start van het school jaar 2017/2018 in gebruik genomen. De school heeft een capaciteit voor circa 320 kinderen.

 

De realisatie van dit bouwproject is onderdeel van het onderwijshuisvestingsplan voor Bonaire, dat door het Openbaar Lichaam Bonaire en het Ministerie van OCW (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) gezamenlijk wordt gefinancierd. Rijksvastgoedbedrijf coördineert namens het Openbaar Lichaam Bonaire en OCW de uitvoering van de verschillende projecten die onderdeel vormen van dit plan.

Het ontwerp is van Streefkerk Architects + Consultants uit Bonaire. De renovatie van Kolegio Rayo di Solo wordt uitgevoerd door de aannemer Constructora Tecnica Silvousa.