Aanhouding op Saba

Op zondag 21 mei 2017, omstreeks 01.45 uur kwam bij de politie de melding binnen dat een vechtpartij gaande was op de E.A. JOHNSON weg ter hoogte van The Hide Away Bar & Restaurant te Windward Side waarbij getuigen zouden hebben gezien dat een man met de initialen J.L.S.F. een vuistvuurwapen had getrokken.

Eenmaal ter plaatse bleek J.L.S.F. in een auto te zijn vertrokken. Hij zou samen met twee personen op zoek zijn naar een persoon waar hij even daarvoor een confrontatie mee had gehad. Hierop ging de politie op zoek naar de mannen in de auto. Kort hierna kwam de patrouille de desbetreffende auto tegen.

Gelet op de informatie omtrent het vuistvuurwapen, werden de inzittenden van de auto onder het tonen van politievuurwapens door de politie gevorderd om uit de auto stappen en de handen te tonen. Twee inzittenden voldeden direct aan de bevelen van de politie. De derde verdachte werkte niet mee en tastte meerdere keren zijn broeksband. Niettemin lukte het de politie om J.L.S.F. tegen de grond te werken en onder controle te brengen. Volgens de oorspronkelijke melding zou J.L.S.F. het wapen hebben getrokken in de aanwezigheid van meerdere getuigen. Getuigen die de politie nog niet heeft gesproken worden gevraagd om contact op te nemen met de politie te Saba via telefoonnummer +599 4163737.

Contact met Korps Politie Caribisch Nederland Handige telefoonnummers, wanneer belt u welk nummer? Als  iedere seconde telt  alarmnummer 911 (gratis)

Als u een (anonieme) tip wilt geven: tiplijn (+599) 717 7251

Het politiebureau op uw eiland,  als er geen noodgeval is:

Bonaire (+599) 715 8000 of 717 8000

Saba (+599) 416 6155

Statia (+599) 318 2333

Pers vragen? 00599- 781 0195