Handhaving op getinte autoruiten

Vertegenwoordigers van het Openbaar Ministerie en het Korps Politie St. Maarten hebben op maandag 20 maart 2017 vergaderd over een gezamenlijke strenge aanpak van getinte autoruiten. Er zal binnenkort worden gestart met een handhaving (in combinatie met intensieve controle op betaling van Road Tax). Automobilisten worden dringend verzocht om hun voertuig in overeenstemming te brengen met de wetgeving op dit punt.

Deze wetgeving houdt onder meer in dat de voorruit en ruiten van de bestuurder en de bijrijder maar voor 15 procent donker getint mogen zijn. De achterste ruiten mogen donkerder getint zijn, mits aan beide zijden van de auto zijkijkspiegels zijn aangebracht.

Bestuurders van voertuigen die niet op orde zijn zullen beboet worden en mogen hun weg niet vervolgen tenzij de tint ter plaatse wordt verwijderd.