Statia verdict (Dutch Version)

SINT EUSTATIUS – Op 15 januari 2019 heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen de officier van justitie en C.W. (43). C.W. wordt door het Openbaar Ministerie BES verdacht van mishandeling van een familie lid A.V.B. Dit zou gebeurd zijn met een machete.

C.W. is door de officier van justitie een voorwaardelijk sepot aangeboden onder de voorwaarde dat hij 40 uur taakstraf gaat uitvoeren. Het Openbaar Ministerie heeft voor een voorwaardelijk sepot gekozen omdat C.W. een first offender is en het letsel gering. C.W. heeft het voorwaardelijk sepot inmiddels geaccepteerd.

Het door C.W. mishandelde slachtoffer (A.V.B.) is door het Openbaar Ministerie vervolgd voor vernieling van de auto door C.W.

A.V.B. heeft zich ter terechtzitting niet alleen moeten verantwoorden voor de vernieling van de auto van C.W. maar eveneens voor het mishandelen van een vrouw op 28 juli 2018 waarbij hij haar in het gezicht heeft geslagen en hij haar bij de keel heeft gepakt.

Tegen A.V.B. is vier weken gevangenisstraf geëist waarvan twee weken voorwaardelijk, proeftijd drie jaar en een taakstraf van 40 uur alsmede reclasseringstoezicht als bijzondere voorwaarde.