Misdaad loont niet

openbaar-sxm.jpg

Het Openbaar Ministerie van Sint Maarten zal actief gerechtelijke bevelen uitvoeren om illegale opbrengsten van criminele activiteiten terug te laten betalen. De afgelopen jaren heeft de rechtbank van eerste aanleg in het Land Sint Maarten verdachten in verschillende zaken bevolen om illegale opbrengsten van criminele activiteiten terug te betalen aan Sint Maarten. Een aantal uitspraken van de rechtbank zijn nu onherroepelijk. De wetten van het Land Sint Maarten beschouwen de uitvoering van gerechtelijke bevelen en strafvonnissen, een belangrijke taak van het Openbaar Ministerie. Onder deze rechterlijke bevelen is de terugbetaling van criminele opbrengsten. Het Openbaar Ministerie dringt er bij personen die deze criminele opbrengsten niet hebben afgerekend op aan, om vrijwillig naar voren te komen om te betalen. Het is ook mogelijk om een betalingsregeling te treffen.

Het Openbaar Ministerie kan samen met lokale rechtshandhavingsinstanties beslag leggen op bezittingen van veroordeelde personen of de veroordeelde personen arresteren om een gevangenisstraf uit te zitten. Het Openbaar Ministerie attendeert het publiek dat misdaad niet loont.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top